Daca ti-ar spune cineva dinainte ce succes vei avea sau nu cu introducerea etapei diversificarii, bine ar fi. Daca ti-ar putea spune el, micutul, ce scaun de masai i se pare comod, ar fi si mai bine. Dar lucrurile acestea nu se intampla. Teama mamelor ca incepand cu etapa diversificarii copilul va fi mofturos si nu va accepta prea curand schimbarea este una nejustificata. De fapt, poate se explica prin simplul fapt ca este o schimbare.

Cert este ca incepand cu 6 luni implinite, aveti o noua provocare de bifat. Nu puteti face asta, nici mama, nici copilul, daca nu sunt bifate si cateva achizitii. Iata despre ce este vorba.

Scaunul de masa

                                             

Privind partea fireasca a lucrurilor, copilul are nevoie de un cadru propice pentru a lua masa. Asa cum il obisnuiti, asa va face si mai tarziu. Un scaun de masa asigura o pozitie corespunzatoare pentru masa, avand in vedere nevoia de a inghiti, de a nu sta culcat. Mai mult decat atat, ofera si siguranta. Numai bine pentru mama, cea care se va lupta cu lingurite de mancare aruncate in joaca. Stabil, tine copilul cum trebuie si unde trebuie.

Ce scaun sa alegeti tine in mare parte si de preferinte. O varianta poate fi a scaunul din lemn, ce dispune si de sistem de urcat specific copiilor pentru cand vor creste. Stabilitatea este oferita si de alte tipologii, care insa se si pot plia. Daca spatiul la masa va permite, puteti alege si acel tip de scaun ce pur si simplu se ataseaza la aceasta. In orice varianta aleasa, mamele isi vor stabili si un timp necesar pentru a analiza ce le place. Sigur este un lucru: de scaun au nevoie, incepand cu perioada diversificarii.

Seturile de ustensile

Asa cum in varianta adultilor vesela este necesara, pentru bebelusi exista ustensile specifice. In prima faza veti avea nevoie de vase si tacamuri. Acestea au o forma speciala, sunt de mici dimensiuni, realizate din plastic dur insa nu afecteaza sanatatea copilului. Sa intelegem ca pentru inceput, cel mic trebuie sa invete sa inghita si sa accepte in gura lingurita. Asadar, nu este indicat sa optati pentru clasicele tacamuri.

Cu design-uri vesele, cu tematici specifice, exista seturi cu diverse componente. Acestea sunt preferate de copii si cand vor creste, dorind desigur sa aiba toate lucrurile cu desenele dorite. Aparte insa de acestea, s-ar putea sa doriti si kiturile de stocare pentru mancarea “bebeluseasca”. Asadar, un vas special cu inchidere ermetica pentru mancare este de dorit.

Nu in ultimul rand, gratie tehnologiilor moderne, exista tot felul de ajutoare ce vin din partea unor aparate. Spre exemplu, ceea ce poate servi drept incalzitor de biberoane, atat de util mai ales pentru mesele pe timp de noapte, poate fi si sursa pentru decongelari necesare, precum si pentru sterilizari. Se numeste kit pentru gatirea hranei bebelusului 5 in 1 si este foarte popular in randul preferintelor mamelor.

                                                 

Alte accesorii pot face viata usoara atat mamei, cat si bebelusului. O geanta termoizolanta va pastra piureul delicios la fel de cald ca si in momentul de preparare. Asadar, oriunde se vor plimba cei doi, masa este asigurata. Roboti si cantare de bucatarie pentru a potrivi cat mai repede cantitatile, pentru a blendui, aparate de gatit sanatos, pe baza de aburi pot completa arsenalul de lucruri pe care o mama, si asa stresata cu ce urmeaza, are nevoie sa si le procure. Cel putin grija ca are toate cele necesare la indemana va disparea.

Partea si mai buna este ca o data cu diversificarea vine o si mai mare constientizare ca alimentatia trebuie sa fie una sanatoasa. Asadar, achzitiile de acum, fie robotii de bucatarie, fie blender-ul, aparatul de gatit la aburi etc. vor fi pe termen lung si pentru intreaga familie un aliat al stilului de viata sanatos.

                                            

Necesare fara doar si poate, ustensilele, aparatele, scaunele si toate cele dedicate misiunii de diversificare vin mai mult ca un plus de ajutor pentru mama si copil: pentru el confort, pentru ea griji mai putine.