Sport si relaxare impreuna cu bebelusul

Nasterea copilului determina mamicile sa uite ca au fost candva sportive, ca dinamismul le guverna intr-o mare masura viata cotidiana si se focuseaza in mare parte pe nevoile micutului (alaptare, schimbat scutecele, baita, joaca si iesiri de scurta durata in jurul casei). Grijile care apar si viata total data peste cap par ca nu mai pot face loc miscarii fizice, iar majoritatea recunoaste ca cel mai mult le lipseste alergatul in parc sau exercitiile de fitness de la sala.

Chiar daca au nascut insa, sportul nu ar trebui uitat, din contra, ar trebui sa devina prietenul cel mai bun al unei mamici ce isi doreste sa-si recapete silueta pe care o avea inainte. Multe femei zambesc si se gandesc ca bebe le ocupa intreaga zi, iar pentru ele nu gasesc deloc o perioada de timp in care sa poata face sport. Cu toate acestea, hotararea si ambitia, dar si putina imaginatie, nu le-ar strica, pentru ca cea mai buna solutie in acest sens este data chiar de catre cel mic.

O mamica poate face sport in timp ce plimba cu carutul pe bebe pe aleile parcului. Evident ca este nevoie de un carucior special, unul sport, care sa poata raspunde cum trebuie nevoilor sportive pe care le are femeia. Aceste produse reusesc sa raspunda pozitiv la cerintele cumparatorilor pentru ca sunt construite sa fie durabile, sigure, rezistente in timp si cu o stabilitate ridicata in timpul folosirii.

Cele mai multe modele de carucioare, chiar daca au tot felul de alte functii, nu reusesc sa ofere tot ceea ce are nevoie o mamica pentru care alergatul este o parte importanta a activitatilor cotidiene. Caruciorul sport nu se rastoarna la schimbarea directiei, nu il scutura pe bebe si nu-l bruscheaza, este usor de impins, de intors, de tras, perfect pentru oricine.

Care sunt avantajele unui carucior sport

Cand merg sa cumpere un carucior sport, parintii trebuie sa ia in considerare anumite criterii bine stabilite, pentru ca aici trebuie sa fie vorba despre existenta sistemului de franare, de manere ajustabile pe inaltime, de suspensiile pentru roti pentru o plimbare cat mai relaxanta etc. O mamica care alearga in timp ce-l plimba pe micut trebuie sa se bazele pe carucior ca va fi usor de manevrat si ca bebe va fi perfect in siguranta.

Plimbarile prin oras sau joggingul in parc pot fi usor combinate cu scoaterea la aer si la soare a micutului, avantajele caruciorului sport fiind numeroase:

  • Usor de manevrat in timpul plimbarii sau al alergarii;
  • Este construit in asa fel incat sa nu depuna prea mare rezistenta;
  • Manerul este ergonomic;
  • Este rezistent datorita materialelor folosite in confectionarea sa;
  • Ofera confort si siguranta sporita;
  • Este foarte usor de transportat atat in mana, cat si cu autoturismul;
  • Este solid si are accesorii care usureaza viata parintilor.

Dintre modelele de carucioare sport, Gmini Carucior sport Travel Sand bebe devine o necesitate pentru mamicile active datorita numeroaselor beneficii pe care le aduce cu sine. Suportul este reglabil, ceea ce inseamna ca poate fi folosit chiar de la nastere. Cadrul este foarte solid si confectionat din aluminiu si otel, putand fi usor de pliat chiar si cu o singura mana. Sistemul de prindere in 5 puncte devine un atu in plus, iar copertina il apara de soare pe micut.

Acest tip de carucior sport reuseste cu succes sa sustina un copil de pana la 15 kg, iar greutatea sa nu depaseste 5.2 kg, ceea ce il face extrem de atractiv pentru parintii carora le place sa calatoreasca impreuna cu bebe. Mamicile pot folosi spatiul de depozitare cu care este dotat carutul sport, in asa fel incat alergarea pana la piata si inapoi impreuna cu bebe sa poata fi usor de fructificat.

Pentru ca cel mic sa nu fie deranjat de centura, cateva pernute moi sunt atasate de aceasta, astfel incat bebe va fi perfect protejat in cazul in care caruciorul este oprit prea brusc.

In ziua de astazi, pe piata din Romania exista o multitudine de modele de carucioare, care poate induce in eroare cumparatorii. De multe ori, in necunostinta de cauza acestia aleg carutul pentru bebe in functie de culoare, de design sau de pret, uitand ca trebuie sa ia in considerare inclusiv propriile lor nevoi. In concluzie, o mamica sportiva trebuie sa achizitioneze un carucior sport.