Orice parinte este inzestrat cu dorinta de a-i oferi copilului sau cel mai sanatos mediu in care sa se dezvolte si sa creasca. Din acest motiv, majoritatea magazinelor ce cuprind articole pentru copii pun mare accent pe calitatea produselor, dar si pe beneficiile pe care acestea le pot avea in sanatatea celor mici.

Nu este o notiune noua faptul ca jocurile au un rol important in procesele de crestere armonioasa ale celor mici, stimuland atat partea de dezvoltare cognitiva a copiilor, cat si abilitatile sale de a se incadra in societate. Bineinteles, acestea manifesta efecte treptate in viata micutilor, insa parintii sunt sfatuiti sa apeleze la astfel de elemente inca de cand varsta celor mai dragi lor nu este inaintata. Asadar, un bun exemplu in acest scop poate fi reprezentat si de balansoarele pentru copii.

In cazul celor ce abia au devenit parinti, bebelusul poate fi uneori greu de calmat, in special pentru ca acesta inca nu poate vorbi pentru a anunta cand ii este foame, somn si asa mai departe.

Cele mai importante articole pentru proaspetii nascuti tin de patutul in care acestia vor dormi, dar si de caruciorul sau. Dupa acestea, urmatorul produs care necesita o atentie deosebita tine de leaganul sau balansoarul ales. Cu ajutorul acestor produse, bebelusului ii va fi favorizat somnul, dar si o pozitie benefica pentru sanatatea sa.

Printre motivele principale pentru care orice parinte ar trebui sa ia in considerare achizitionarea de balansoare pentru copii, se numara si urmatoarele aspecte:

  • Este un produs usor de utilizat, inca din primele zile de viata ale micutului si pana la 18 luni (valabil in cazul produselor pentru bebelusi)
  • Ofera un spatiu extrem de confortabil, insa si sigur, asta daca este ales cu atentie
  • Parintii pot cu usurinta sa foloseasca acest produs atat in casa, cat si in exteriorul acesteia, intrucat greutatea produsului nu incurca in vreun fel aceasta optiune
  • De obicei, in cazul unui balansoar calitativ, materialele din care este confectionat produsul sunt moi si placute in contactul cu pielea extrem de sensibila a micutilor
  •  Sunt produse distractive, si aici ne referim la acele modele de balansoare sub forma unui calut (potrivite atat pentru fetite, cat si pentru baietei)

Alegerea balansoarelor potrivite pentru copii

Ca orice alta decizie privind achizitia unui produs destinat micutilor, orice parinte trebuie sa fie atent la numeroase aspecte. Asadar, atunci cand adultii isi doresc sa cumpere un astfel de produs trebuie sa aiba in vedere:

  • Varsta copilului: cu siguranta parintii de nou nascuti nu vor gasi momentan util un balansoar destinat copiilor mai mari si invers. Din acest motiv, criteriul principal de selectie al acestor produse tine de varsta omuletilor.
  • Elemente de siguranta: un balansoar de proasta calitate va putea provoca numeroase neplaceri, indiferent de varsta copiilor. Asadar, parintii trebuie sa achizitioneze un produs care beneficiaza de un sistem cat mai sigur si rezistent de prindere, pentru a evita caderea copiilor din dispozitiv.
  • Gradul de confort oferit: atunci cand se doreste achizitionarea unui balansoar sau leagan pentru bebelusi, cel mic va putea sta in acesta chiar si ore intregi. Din acest motiv, confortul copilului trebuie in mod cert asigurat fara nici o problema pentru ca, in caz contrar, va influenta negativ dezvoltarea copilului (atat din punct de vedere fizic, printr-o pozitie incomoda, cat si psihic, prin lipsa somnului).
  • Materialele din care este confectionat: un produs calitativ se va cunoaste in primul rand prin materialele folosite in realizarea sa. Un balansoar trebuie sa fie cat mai moale, confortabil, dar si rezistent.

Asadar, avand in vedere toate aspectele mentionate mai sus, parintii pot considera achizitia unui astfel de produs o decizie inteligenta pentru copiii lor. Nu doar ca cei marisori vor fi distrati de un asemenea element, dar si bebelusii vor beneficia de un confort aparte. Pe site-ul nostru, allkids.ro, puteti gasi o gama variata de balansoare pentru copiii de toate varstele.