Orice parinte stie ca indiferent de cata grija manifesta fata de starea de sanatate a copilului, la un moment dat o raceala de sezon loveste. Copiii nu pot fi 100% izolati. Ba chiar este normal sa isi formeze imunitatea prin episoade de raceala si sa bifeze astfel de situatii.

aspirator nazal electric

Chiar si cand nu sunt de un nivel de speriat, racelile de sezon impun anumite griji. Asadar, este necesar ca un parinte sa isi gaseasca aliatii potriviti pentru a reduce din disconfortul celui mic. Astazi ne oprim la capitolul accesorii de tipul aspiratoare nazale.

Aspirator nazal electric

In astfel de cazuri alimentarea electrica usureaza si mai mult situatia. Aparatul functioneaza silentios si rapid. Dispune de putere de aspirare ce se adapteaza, in functie de nivelul de mucus, dar mai ales in functie de copil. Nu afecteaza cu nimic starea lui de bine, nu impune disconfort, ba chiar este creat dupa un design care sa atraga si sa distraga atentia celui mic in momentul de folosire a unui aspirator de genul.

Practic, mucusul format este eliminat rapid si usor, imbunatateste respiratia si ajuta la o vindecare mai rapida, prin eliberarea cailor nazale. Nu numai igienic insa si necesar, un astfel de procedeu face ca unele situatii sa fie evitate, cum ar fi otita, ce poate sa apara si ca urmare a lipsei de eliminare a mucusului infectat la nivel ORL.

Alternative ale aspiratorului nazal

O  alternativa la modelul electric este varianta manuala. Practic, aspiratia este realizata de catre un adult. Puterea de aspiratie este suficienta cat sa curete local, desi implica un usor efort.

De asemenea, alternativa este si aspiratorul automat, pe baza de baterii. Acesta este practic tot electric insa de dimensiuni reduse, usor de folosit si prezinta avantajul faptului ca este portabil. Astfel, se poate realiza curatarea cailor nazale chiar si in timpul somnului, mai cu seama pentru ca zgomotul nu deranjeaza, fiind aproape insesizabil.

Nu in cele din urma, este de mentionat si faptul ca un aspirator nazal poate fi si sub forma unei pompe mici din silicon. Eficienta acesteia nu este insa dovedida a fi practica cand la mijloc sunt mucozitati abundente si frecvente. Insa, veti gasi in cadrul paginii noastre, allkids.ro, si acest sortiment. Poate fi inclus in clasa de kituri de ingrijire. Il gasiti ® aici.

Ce trebuie sa stie parintii este ca acel capat ce se introduce nazal este din silicon sigur si nu afecteaza mucoasa, nu produce rani. Se curata usor si se foloseste la fel de usor. Se utilizeaza oricand, fara restrictii, cu sau fara un produs medicamentos care sa ajute la o fluidizare a mucusului. Depinde de fiecare caz in parte, insa chiar si in lipsa unui produs de acest gen, aspiratorul nazal aspira in adevaratul sens al cuvantului si permite imediat o respiratie normala, cu cai eliberate.

De asemenea, este bine de precizat ca un astfel de aparat este o investitie durabila, se poate folosi de la categoria de bebelusi, de 0 luni, si pana la varsta de 6 ani aproximativ. Cei mici nu stiu sa isi sufle nasul, astfel ca au nevoie de ajutor si o metoda eficienta care sa ajute la eliminarea mucusului.

aspirator nazal

In prima luna poate fi folosit pentru o curatare adecvata cu ser fiziologic, desi nu in toate cazurile este necesar. Mai apoi, un aspirator nazal va fi aliatul potrivit la fiecare raceala de sezon soldata cu mucozitati. Cert este ca se dovedeste a fi un strict necesar inca de la bun inceput, continuand sa fie un important accesoriu in gama de lucruri necesare pentru copil, insa util si pentru parinti deopotriva.