Primii pasi

Diversificarea incepe de la 6 luni, cu mici exceptii si intarzieri. Desi pentru inceput cel mic va consuma piure de legume si prea putine sunt retetele, exista totusi nevoie de anumite lucruri: de preferat blender, tacam special pentru categoria de varsta, farfurii si bavetele. Sunt printre lucrurile de baza ce se vor achizitiona. Insa nu se poate omite nici nevoia de sterilizator, o parte importanta pentru a curata si dezinfecta tot ce se foloseste la masa.

O recomandare este chiar setul de diversificare pe care il avem disponibil. Acesta include tacam special, de dimensiuni mici, cu maner practic, pentru a oferi mancarea in formula sigura si potrivita cantitativ. Acelasi set include si 2 recipiente in care se poate depozita mancarea, cu inchidere in capac, recipiente ce pot folosi si la incalzirea hranei de bebelus. Practic mai cu seama la deplasari, parintele poate sa asigure masa hranitoare, bine depozitata, in astfel de recipiente. Se numeste Bebe Confort si se gaseste aici.

Alternativa unor astfel de recipiente poate fi a pungilor Infantino. Acestea depoziteaza in medie 115 g de piure, se pastreaza in conditii optime si este folosita prin simpla apasare.

Locul de masa

Un alt aspect important pentru parinti este modul in care ii vor servi masa celui mic. Un scaun adaptat varstei si nevoilor este absolut necesar. Acesta trebuie sa fie prevazut cu suport, inalt, confortabil. In acest sens, o recomandare este popularul Chipolino Maggy Beige.

Un astfel de scaun este pliabil, usor de depozitat, precum si usor de folosit. Acesta dispune de sezut moale, pentru ca cel mic sa aiba extra confort. Acesta poate suporta o greutate de 15 kg, ceea ce poate insemna undeva in jurul varstei de 2 ani. Tava este detasabila, cadrul sau este unul stabil si face ca masa sa fie o reala placere.

Diferite alte modele, culori si tipuri de scaune se vor gasi pe pagina noastra de asemenea. Orientarea o face fiecare parinte in functie de buget si de ce nu chiar si de design si preferinte in acest sens.

Alte accesorii pentru masa copilului

Pe masura ce creste, copilul experimenteaza episoade interesante legate de hrana. Asadar, nu este de speriat daca nu va accepta tacamul. Il va considera interesant numai pentru un moment. Obisnuinta vine in timp, de unde si preocuparea de a cumpara seturi cu design atragator. Cu cana, farfurie, bol si tacam in aceeasi cromatica, cu design ce implica personaje indragite, astfel de seturi sunt o incantare. Vezi aici una din oferte.

 

Pentru precizie, pentru cei care doresc sa contorizeze foarte bine cat mananca copilul, un cantar de bucatarie ar putea fi util de asemenea. Se va dovedi util oricand in alte situatii, deci perceput ca o dotare a bucatariei de termen lung si nu numai pentru copil.

Nu in cele din urma, termosul si gentile termice sunt ideale pentru a pastra hrana la o temperatura numai buna de consum, in stil rapid si practic. Acestea pot fi cumparate inca de la bun inceput, intrucat apa calda din termos poate ajuta si la prepararea laptelui, daca este cazul – ceea ce inseamna o nevoie constanta in viata si rutina bebelusului.